Obiective turistice Suceava, Romania
Home Orase Obiective turistice Suceava, Romania

Obiective turistice Suceava, Romania

 

Una dintre capitalele medievale ale Moldovei, Suceava este totodata inima Bucovinei de sud. Cele cateva cladiri istorice si muzee, majoritatea situate in apropiere de centrul orasului, Piata 23 Decembrie, merita cateva ore de atentie. Oamenii se opresc deseori la Suceava in drumul lor spre Carpati si spre celebrele manastiri pictate ale Bucovinei.

In timpul invaziilor turcesti din Bulgaria si Serbia, mii de clerici ortodocsi se refugiau in Muntii Carpati, unde erau intampinati cu prietenie de domnitorii Moldovei. intre secolele al XV-lea si al XVII-lea, numarul asezamintelor religioase a crescut atat de rapid incat Moldova - si Bucovina in special - a devenit cunoscuta ca un al doilea Munte Athos.

Manastirile fortificate ii adaposteau pe sateni si pe soldati in timpul atacurilor. Scenele biblice pictate pe zidurile exterioare aveau un dublu rol, estetic si in acelasi timp educativ, pentru cei care nu doreau sa intre in biserica sau nu intelegeau liturghia.

Daca nu ai timp sa vizitezi Voronetul, petrece o jumatate de ora la Manastirea Dragomirna, o alta constructie minunata (desi nepictata la exterior), foarte aproape de Suceava.

Atractii turistice Suceava

Tag: Obiective turistice Suceava, Atractii turistice Suceava, De vizitat in Suceava, Ce vizitam in Suceava, Top atractii turistice Suceava, Top obiective turistice Suceava, Ghid turistic Suceava.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne