Catedrala Sf. Voievozi din Targu Jiu, obiective turistice Targu Jiu

Catedrala Sf. Voievozi, Targu Jiu

Obiective turistice Targu Jiu

Frumoasa Biserica se inalta pe o portiune pietonala a Caii Victoriei din Targu Jiu.

Actualul lacas de cult, care poarta hramul Sfintii Voievozi Mihail si Gavril, a primit, in timp, mai multe denumiri: Biserica Negutatorilor, pentru ca a fost ctitorita de doi negustori important ai orasului; Biserica Domneasca, asta poate pentru ca a primit danii de la doi domnitori, in urma unor distrugeri suferite; apare si sub numele Manastirea Domneasca intr-un inscris, iar in jurul sau au existat chilii, in care a functionat scoala Domneasca, ce a fost mutata, ulterior, la scoala Normala.

S-a numit chiar, la inceputuri, Biserica de la Jii, pentru ca, pe atunci, pe langa ea curgea Jiul. Acum, Jiul curge mai la vest, iar cea cunoscuta in prezent drept Catedrala Sfintii Voievozi se ridica maestuoasa intr-un centru civic modern, sub forma de cruce specifica vechiului stil grecesc, ce n-a suferit modificari, in ciuda interventiilor succesive ce au avut loc la ea, de-a lungul timpului.

Bilete de avion spre Targu Jiu:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Sf. Voievozi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne