Biserica de lemn din Rogoz din Targu Lapus, obiective turistice Targu Lapus

Biserica de lemn din Rogoz, Targu Lapus

Obiective turistice Targu Lapus

Aceasta biserica de lemn din secolul al XVIII-lea pare ca imbratiseaza pamantul. Stresinile joase adapostesc cateva capete de cal stilizate, sculptate acolo unde se imbina peretii. Prezenta lor este dovada dainuirii unor credinte precrestine misterioase, potrivit carora caii alunga spiritele rele. In interior, biserica pare la fel de sobra si solida ca stejarul din care a fost construita. Intrarea in corpul principal al cladirii este foarte joasa si modelata asemenea unei guri deschise; daca nu esti foarte scund, vei fi nevoit sa te apleci pentru a trece. Preotii din aceste bisericute parohiale le impuneau astfel credinciosilor sa-si plece capetele in fata Domnului, fie ca acestia doreau sau nu.

Biserica din lemn „Sf. Paraschiva” din anul 1663 este inclusa pe lista patrimoniului mondial al UNESCO in decembrie 1999. Biserica are hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Pictura bisericii a fost realizata in anul 1785 de catre Radu Munteanu din Ungureni.
 

Bilete de avion spre Targu Lapus:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica de lemn din Rogoz:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne