Catedrala Ortodoxa din Targu Mures, obiective turistice Targu Mures

Catedrala Ortodoxa

Obiectiv turistic din Targu Mures

Se inalta semeata in capatul estic al Pietei Trandafirilor. Este cea mai mare biserica ortodoxa din Transilvania si a fost construita in anii 1920, la scurt timp dupa ce Transilvania i-a revenit Romaniei. Catedrala a fost construita in centrul orasului,  la initiativa protopopului Stefan Rusu, in locul celebrei fantani cantatoare a lui Bodor Péter.

Piatra de temelie a fost pusa la 10 mai 1925, printre martorii la acest eveniment fiind ministrul Cultelor, Alexandru Lapedatu, episcopul Nicolae Ivan si Octavian Goga in calitate de ministru. Sfintirea catedralei a avut loc pe 2 decembrie 1934, fiind totodata si un simbol semnificand intrarea armatelor romane in municipiul Targu Mures in 1918.

Biserica a fost construita dupĆ£ planurile arhitectului Victor Vlad de la Politehnica din Timisoara, in forma de cruce greaca, cu bratele egale. Constructia iconostasului a fost realizata in 1934 de Traian Bobletec din Nazna si pictat de pictorul Virgil Simionescu din Lugoj. Datorita lipsei de fonduri, finalizarea picturii a avut loc in perioada 1970 - 1986.

 
Bilete de avion spre Targu Mures:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Ortodoxa:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
City Break in Targu Mures:
Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne