Palatul culturii din Targu Mures, obiective turistice Targu Mures

Palatul culturii

Obiectiv turistic din Targu Mures

Aflat in partea opusa a Pietei Trandafirilor, Palatul Culturii este considerat o capodopera a stilului arhitectural art nouveau de la sfarsitul secolului al XlX-lea, care combina liniile geometrice cu cele fluide. Cladirea si multe dintre accesoriile interioare au fost concepute de Marcel Komor (1868-1944) si Dezso Jakab (1864-1932). tiglele acoperisului in culori vii, albastru, galben si rosu, au fost facute de bine-cunoscuta firma maghiara de ceramica Zsolnay. Sala Oglinzilor de la etajul intai, numita astfel datorita exuberantelor oglinzi cu rame florale care o imbraca, este o minune pentru privitor. Lumina naturala patrunde prin 12 vitralii, infatisand scene dintr-o legenda maghiara.

Palatul gazduieste Muzeul Judetean de Arheologie si Istorie (Str. Horea nr. 24; Sectia de Arta, Str George Enescu, ambele inchise lunea), printre ale carui atractii se numara o minunata fibula din secolul al Xll-lea i.Hr. si picturi ale marelui impresionist roman Nicolae Grigorescu. in cladire se mai afla o sala de concerte si o biblioteca.

 
Bilete de avion spre Targu Mures:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul culturii:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne