Teatrul National din Targu Mures din Targu Mures, obiective turistice Targu Mures
Home Orase Obiective turistice Targu Mures Teatrul National din Targu Mures

Teatrul National din Targu Mures

Obiectiv turistic din Targu Mures

Teatrul National din Targu Mures (in maghiara Marosvásárhelyi Nemzeti Színház), ridicat la acest rang in 1978, este continuatorul Teatrului Secuiesc (in maghiara Székely Színház) din Targu Mures, infiintat in 1946 de regizorul Miklós Tompa, tatal lui Gábor Tompa, actualul director al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. Teatrul are doua sectii, maghiara si romana, si functioneaza intr-o cladire integrata unui ansamblu arhitectonic realist-socialist considerat modern la vremea lui (inaugurat in 1973), find construit prin demolarea unei biserici franciscane si a mai multor cladiri istorice din centru.

Primul teatru permanent din Targu Mures, Teatrul Secuiesc, si-a inceput activitatea pe data de 10 martie 1946 cu prezentarea operetei Mosoly országa lui Franz Lehár cu ajutorul actorilor oradeni de renume György Lóránt si Irén Kovács in Palatul Culturii. Abia in 1962, dupa deschiderea si a unei sectii in limba romana, Teatrul Secuiesc a capatat denumirea de Teatru de Stat, cele care adupa alti 15 ani Teatru National, subventionat in prezent de Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

 
Bilete de avion spre Targu Mures:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Teatrul National din Targu Mures:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne