Obiective turistice Targu Mures, Romania
Home Orase Obiective turistice Targu Mures, Romania

Obiective turistice Targu Mures, Romania

 

In contrast cu peisajul autentic rural, localitatea Targu Mures este puternic urbanizata. Oras universitar infloritor, cu o scena culturala extrem de activa, el a fost centrul disidentei artistice in timpul comunismului. Aici, simbolurile romanesti si maghiare coexista pasnic, dusmaniile politice fiind date uitarii in incercarea de a imbunatati calitatea vietii locuitorilor.

Numele unguresc al orasului este Marosvasarhely (se pronunta Maros-va-sAR-ai). Mentionat pentru prima oara in 1300, Targu Mures a evoluat dintr-un targ oarecare intr-un oras-garni-zoana administrat de secui, al carui rol era de a apara granitele Transilvaniei pentru regele Ungariei. in secolul ai XVIII-lea a devenit un important centru de invatamant.

Teritoriul de azi al municipiului a constituit din vechi timpuri un leagan de straveche civilizatie umana, pe care s-au descoperit numeroase dovezi materiale ce atesta vechimea, permanenta si continuitatea de viata istorica, incepand cu epoca neolitica, pana in perioada feudala timpurie (sec. IX-X1V), cand se fac cunoscute primele mentiuni documentare a localitatii.

Targu Mures este un oras primitor, dat fiind caracterul multicultural generat de diversele culturi ce traiesc in simbioza in acest teritoriu. Originea diversitatii culturale este veche, fiind exprimata in plan uman de grupuri etnice si religioase diferite. Populatiile predominante sunt romanii si maghiarii. Deschiderea catre occident (si nu numai) o dovedesc si limbile vorbite in zona, dintre care amintim, alaturi de limba nationala, limba maghiara, limba germana (exista licee cu predare in limba maghiara si germana), limba de engleza. Orasul are o oferta bogata in ceea ce priveste turismul. Alaturi de activitati de recreere, populatia orasului sau turistii au la dispozitie o serie de obiective turistice care pot fi vizitate pentru a cunoaste istoria locurilor si a populatiei care traieste in acesta zona.

Majoritatea oamenilor isi incep turul in dreptunghiulara Piata a Trandafirilor, in jurul careia se concentreaza o mare parte din traficul orasului. Pe langa magazine, restaurante si internet cafe-uri, aici se gasesc sediile a numeroase institutii culturale. Targu Mures se mandreste cu trei teatre excelente. Va sfatuim sa incearcati sa vedeti un spectacol experimental la Teatrul pentru Copii si Tineret Ariei. Repertoriul lui, atat in romana, cat si in maghiara, cuprinde teatru de papusi traditional si pantomima.

De asemenea, orasul prezinta interes pentru turisti si din punct de vedere al cadrului natural, fiind resedinta unui judet in care aproape o treime din suprafata sa este acoperita cu paduri. Targu Mures insusi este inconjurat de paduri, dintre care o parte insemnata se afla pe teritoriul sau administrativ. Un alt element de cadru natural este Muresul, raul de care este legata insasi identitatea orasului prin numele pe care il da acestuia si prin rolul determinant pe care l-a jucat in configurarea formei actuale a orasului.

Atractii turistice Targu Mures

Tag: Obiective turistice Targu Mures, Atractii turistice Targu Mures, De vizitat in Targu Mures, Ce vizitam in Targu Mures, Top atractii turistice Targu Mures, Top obiective turistice Targu Mures, Ghid turistic Targu Mures.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne