Apeductul Ferreses din Tarragona, obiective turistice Tarragona

Apeductul Ferreses

Obiectiv turistic din Tarragona

Faimoasul Pont del Diable sau Podul Diavolului este doar un fragment dintr-o conducta mult mai mare, folosita pentru alimentarea orasului cu apa din raul Francolí. Poate fi gasit la o distanta de patru metri de oras si face parte din Situl Arheologic Tarraco, inscis in patrimoniul UNESCO.

Apa era luata din zona Rourell, aflata la 92 de metri deasupra nivelului marii, si transportata apoi pe parcursul a peste zece kilometri printr-o retea de conducte si apeducte de diferite dimensiuni. Portiunea care constituie ceea ce astazi este numit apeductul Les Ferreres are 217 de metri lungime si aproape 2 metri lațime, ajungand la o inaltime maxima de 27 de metri.

Portiunea superioara a magnificului apeduct este formata din 25 de arcuri, iar nivelul inferior din 11 arcuri, fiecare cu o deschidere de 5,90 metri. Structura a fost construita in secolul I i.Hr, din pietre cioplite de dimensiuni mari, suprapuse, fara mortar, pentru a forma cele doua niveluri de arcuri.

 
Bilete de avion spre Tarragona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Apeductul Ferreses:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne