Catedrala din Tarragona din Tarragona, obiective turistice Tarragona

Catedrala din Tarragona

Obiectiv turistic din Tarragona

Aceasta biserica romano-catolica se afla in Placa de la Seu, pe locul unde odinioara era ridicat un templu roman. In anul 1905, catedrala a fost declarata monument national si poate fi si ea vazuta din turnul de piatra Pretori.

Are o fatada neobisnuita ce combina portalurile romane si gotice sub o imensa „fereastra cu trandafir" si a doua clopotnite neterminate.

Muzeul si sacristia prezinta interes, dar vei aprecia mai ales piesa altarului principal. Aceasta capodopera de alabastru si lemn (inchisa duminica), realizata in 1430 de Pere joan, ilustreaza in detaliu viata ocrotitoarei orasului, Santa Tecla. Nu ratati animalele si insectele minunat sculptate si fetele oamenilor extrem de expresive.

Naosul lung de 100 de metri are proportii minunate, subliniate si de tapiseriile flamande suspendate pe perete si de lumina ce patrunde prin „fereastra cu trandafir".

Gradinile interioare ofera si ele o priveliste minunata asupra arcadelor gotice, care le cuprind pe cele romane, avand inspirate motive decorative maure.

 
Bilete de avion spre Tarragona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala din Tarragona:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne