Turnul Pretori din Tarragona, obiective turistice Tarragona

Turnul Pretori

Obiectiv turistic din Tarragona

Turnul de piatra Pretori (Praetorium) este un fost palat al contilor de Barcelona, ce se ridica langa Circul Roman si la baza Rambla Vella. Acest turn din era romana gazduia odinioara scarile care faceau legatura intre orasul de jos si forumul, prin intermediul Circului Roman, de care este conectat prin intermediul unor pasaje subterane.

Acesta este unul din colturile dreptunghiulare ale vastului forum provincial. In secolul al 16-lea, a fost transformat intr-un palat pentru monarhii coroanei catalano-aragoneza. Ulterior, a fost folosit ca inchisoare.

In prezent, turnul ofera o panorama superba asupra orasului. Un lift te poarta pana in varf, de unde ruinele romane se intind la picioarele tale, literal vorbind. Chiar sub turn, doua dintre numeroasele tuneluri boltite au fost scoase la iveala si prezinta sofisticata arta inginereasca a romanilor.

Nu rata reproducerea la scara mica a orasului si opreste-te la primul etaj pentru a admira un sarcofag splendid sculptat ce prezinta legenda lui Hippolytus, salvat din mare.

 
Bilete de avion spre Tarragona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Turnul Pretori:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne