Obiective turistice Tarragona, de vizitat in Tarragona, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Tarragona, Spania

Obiective turistice Tarragona, Spania

 
Vacanta in Tarragona?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Desemnat "cel mai placut loc pentru a te odihni" de poetul roman Virgiliu (70-19 i.Hr.), Tarragona are in prezent peste 100.000 de locuitori, care isi castiga existenta din industria petrochimica si turism.

Tarragona este primul oras mare de pe litoral sudic al Barcelonei si reprezinta o alegere buna daca aveti doar o zi sau doua pentru a iesi din Barcelona, avand in vedere ca plajele sale ofera o experienta unica. In plus, orasul gazduieste o serie de situri istorice, inclusiv biserici din mai multe perioade si un Colosseum roman bine conservat. Orasul in sine are o infatisare tipic spaniola, plina de piete stropite cu cafenele si baruri tapas.

Cel mai adanc port al Spaniei si cel mai productiv port de pescuit din Catalonia i-a atras initial pe romani, in sec. al lll-lea i.Hr. Trei secole mai tarziu, acest oras, cunoscut de romani ca Tarraco, devenise capitala vastei regiuni imperiale Hispania Tarraconensis.

Tarragona contemporana se intinde spre vest de catedrala aflata pe deal, iar amintirea romanilor se pierde intr-o retea de strazi din sec. al XlX-lea-al XX-lea. Este un oras provincial, fara sa fi cunoscut febra proiectelor arhitecturale, ca Barcelona sau Girona. Arheologii continua sa dezgroape aici multe monumente.

Pe masura ce urci zidurile din sec. al lll-lea-al ll-lea i.Hr. si urmezi Passeig Arqueologic (inchis duminica dupa-amiaza si lunea), incepi sa intelegi importanta celei mai mari si mai vechi asezari romane din Iberia. Aceste blocuri de gresie, inalte de 12 metri, pe deplin restaurate, imprejmuiau odinioara trei niveluri terasate: un templu imens, forumui (piata) si vastul Circ Roman, ce putea primi 30.000 din cei 40.000 de locuitori din Tarraco. Templul a fost inlocuit de o catedrala romana, iar cea mai mare parte a zidurilor inferioare au fost incorporate in case de locuit sau cladiri publice. Aceasta mostenire romana i-a asigurat orasului intrarea in patrimoniul UNESCO in 2000.

Un climat temperat minunat, plaje nisipoase si o oferta generoasa de feluri de mancare pescareasca sunt cateva puncte in plus in favoarea acestui oras calm. Unele dintre cele mai frumoase parti ale orasului sunt strazile sale vechi, cele din apropierea catedralei.

 

De vizitat in Tarragona

Tarragona obiective turistice, Ce poti vizita in Tarragona, Top obiective Tarragona, Top atractii Tarragona, Tarragona locuri de vizitat, Locuri de vizitat Tarragona, Locuri de vizitat in Tarragona, Tarragona atractii turistice, Tarragona de vizitat, De vizitat in Tarragona, Ce vizitam in Tarragona, Top atractii turistice Tarragona, Top obiective turistice Tarragona, Tarragona ghid turistic, Calatorii in Tarragona.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne