Obiective turistice Tenerife, de vizitat in Tenerife, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Tenerife, Spania

Obiective turistice Tenerife, Spania

 
 

Tenerife este cunoscuta in lume ca „Insula eternei primaveri” (Isla de la Eterna Primavera). Insula este de origine vulcanica, care a luat fiinta pe fundul Oceanului Atlantic acum 20–50 milioane de ani. S-a format in urma eruptiilor vulcanice submarine, datorate de miscarea placii tectonice africane din Epoca Tertiara. Nasterea efectiva a insulei s-a intamplat in miocen, acum 6 milioane de ani, dupa nenumarate eruptii in urma carora s-a depus o cantitate uriasa de lava si fragmente de roca care au iesit la suprafata. Un al doilea ciclu vulcanic, mai violent a avut loc acum 3 milioane de ani. Eruptiile au continuat, cu intreruperi, pana acum 800.000 de ani, ducand la formarea masivilor muntosi ai insulei. Eruptii mai importante au mai avut loc acum 200.000 de ani.

Sunt diverse nume pe care Tenerife le-a avut, in diverse contexte culturale, de-a lungul istoriei. Pprimii sai locuitori, numiti guanche isi numeau tara Achinet (Achined sau Chenet dupa alte ortografii). Romanii se refereau la ea ca la Nivaria (din latina nix, nivis, nieve insemnand zapada), in special pentru culmile inzapezite ale vulcanului 'Tiende'. La acelasi vulcan aflat la acea vreme in eruptie se refera si unele harti din sec. XIV-XV care identifica insula ca fiind Insula Infernului. In final, tot 'Tiende' e responsabil si de numele actual al insulei, dat de benahoariti (bastinasii din insula 'La Palma'), numele fiind compus din Tene (munte) si ife (alb).

Aceasta insula muntoasa cu o suprafata de 2.000 km2 se imparte in doua: coasta sudica - foarte dezvoltata, cu o clima uscata si plaje aurii - si coasta nordica, mai umeda, mai vantoasa, unde plajele cu nisip negru de la poalele stancilor abrupte iti amintesc de originile vulcanice ale insulei. Intre aceste doua zone se afla cel mai inalt varf din Spania, Teide, permanent acoperit de zapada, ajungand pana la 3.718 m.

 
Vizitezi Tenerife?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Tenerife

Vacanta in Tenerife cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Tenerife:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Tenerife:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Tenerife obiective turistice, Ce poti vizita in Tenerife, Top obiective Tenerife, Top atractii Tenerife, Tenerife locuri de vizitat, Locuri de vizitat Tenerife, Locuri de vizitat in Tenerife, Tenerife atractii turistice, Tenerife de vizitat, De vizitat in Tenerife, Ce vizitam in Tenerife, Top atractii turistice Tenerife, Top obiective turistice Tenerife, Tenerife ghid turistic, Calatorii in Tenerife.