Obiective turistice Thassos, Grecia
Home Orase Obiective turistice Thassos, Grecia

Obiective turistice Thassos, Grecia

Este o insula cu munti acoperiti de pini, plaje si ruine antice. Amatorilor de drumetii le place indepartata coasta de nord.

Datorita distantei sale scurte fata de Romania (aproximativ 800 km), insula a devenit una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta pentru turisti romani.

Cei mai multi turisti se cazeaza in capitala moderna a insulei, orasul Thassos, dar si in imprejurimile acesteia, de unde pot face excursii zilnice.

Faptul ca orasul Thassos mai este cunoscut si drept Limin, Limenas sau pur si simplu Thassos creeaza destule confuzii, si este bine sa tii cont de acest lucru atunci cand calatoresti cu autobuzul sau cu feribotul.

Pentru a spori si mai mult confuzia, al doilea oras al insulei, aflat pe coasta sudica a Insulei Thassos, se numeste Limenaria.

Feriboturile de linie leaga Thassosul de portul macedonean Kavala - desi in realitate cele mai multe feriboturi andocheaza in Portul Ormos Prinou, la 10 km vest de orasul Thassos.

In afara sezonului estival, orasul Thassos este un loc placut in care sa stai, interesant si datorita vestigiiloi romane imprastiate pe tot cuprinsul lui.

Datorita apropierii de continent, Insula Thassos a fost locuita inca din perioada preistorica Cunoscuta drept sursa de aur, argint si marmura alba, aceasta a fost in Antichitate obiectul unor conflicte, in timpul ocupatiei romane devenise un port prosper.

Atractii turistice Thassos

Tag: Obiective turistice Thassos, Atractii turistice Thassos, De vizitat in Thassos, Ce vizitam in Thassos, Top atractii turistice Thassos, Top obiective turistice Thassos, Ghid turistic Thassos.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne