Biserica Panagia Evangelistria din Tinos, obiective turistice Tinos
Home Orase Obiective turistice Tinos Biserica Panagia Evangelistria

Biserica Panagia Evangelistria

Obiectiv turistic din Tinos

Tinos este cunoscuta de toti grecii datorita unui singur lucru; Biserica Panagia Evangelistria (Buna Vestire). Pe 15 august - sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, care este si sarbatoare legala in Grecia - Tinos se umple de pelerini care vin sa se roage la o icoana facatoare de minuni.

Multi dintre acestia parcurg in genunchi strada principala care duce pana la biserica, pentru a se prosterna astfel in fata Fecioarei Maria; strada este marginita de tarabe si magazine care vand lumanari, icoane si ofrande votive. Icoana este purtata pe strazi in procesiune solemna, eveniment care se repeta pe 25 martie, cand se sarbatoresc Buna Vestire si Ziua Independentei.

Pelerinajul dateaza din 1822, cand o calugarita de la Manastirea Moni Kechrovouniou, aflata pe dealurile ce domina orasul Tinos, a avut o viziune a Fecioarei Maria. Fecioara i-a spus care este locul in care se afla ingropata o icoana. Ulterior, cand au fost urmate indicatiile calugaritei, s-a descoperit o icoana care infatisa Buna vestire a Arhanghelului Gavril si care statuse ingropata timp de 850 de ani.

Icoana se pastrase in stare foarte buna. Se crede despre aceasta ca are puteri tamaduitoare, astfel ca Tinos a devenit echivalentul grec-ortodox al sfantului altar de la Lourdes, din Franta. Daca vrei sa stai pe Tinos fie in 25 martie, fie in 15 august, programeaza-ti totul cu mult inainte.

 
Bilete de avion spre Tinos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica Panagia Evangelistria:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne