Obiective turistice Tirana, de vizitat in Tirana, Albania
Home / Orase / Obiective turistice Tirana, Albania

Obiective turistice Tirana, Albania

 
 

Tirana, fondata in anul 1614 si devenita capitala in 1920, este cel mai mare oras din Albania avand aproximativ 700.000 de locuitori. Capitala, cu o suprafata de 41 km2 si cu 11 cartiere, este situata pe raul Ishm, fiind centru industrial si cultural al Albaniei.
Tirana a fost fondata de catre generalul otoman Sulejman Pasha. Pana in secolul al XX-lea, orasul a fost destul de modest. In anul 1910, orasul avea 12.000 de locuitori. In perioada celui De-al Doilea Razboi Mondial, a fost ocupat de catre germani, iar populatia atingea 60.000 de locuitori. In 1960 a urmat o perioada de crestere industriala si demografica (in 1960 137.000 de locuitori).

In ceea ce priveste bucataria albaneza, trebuie sa stiti ca este un adevarat deliciu oferit de totalitatea influentelor balcanice, europene si turcesti. Albanezii folosesc ierburi si legume mediteraneene proaspete. Asadar, pe cat de gustoasa pare a fi bucataria albaneza, pe atat de mult ea variaza in functie de zona. Mai exact, in zonele de munte cele mai raspandite sunt preparatele din carnea de oaie iar in zonele de coasta exista multe specialitati din peste proaspat. Puteti incerca si diverse dulciuri specifice acestei tari, dar desertul traditional albanez poarta denumirea de ballokume.

Universitatea din Tirana a fost fondata in 1957 avand 8 facultati. In Tirana mai regasim Academia de Arta ce a fost fondata in anul 1966, 36 institute de cercetare (8 in domeniul agriculturii, 11 in domeniul tehnic, 7 in domeniul stiintelor naturii), doua mari biblioteci, teatre, opera, 5 muzee.

In prezent, Tirana incearca sa dezvolte si sa promoveze turismul, dar tuturor acestor eforturi se opune instabilitatea politica, ce este cauzata de conflictele militare din anii 1990. Tirana este cel mai mare centru industrial albanez, cu intreprinderi textile, alimentare, de prelucrare a metalelor, medicamente, sticlarie, mobila, fiind principalul centru comercial, financiar, cultural al tarii.

Principalele atractii sunt urmatoarele: Piata Skanderberg, Turnul cu ceas (Kulla e Sahatit), Muzeul National, Sediul Central al Ordinului Sufi Bektashi, Biserica Romano-Catolica Sf. Paul, Biserica Ortodoxa Sf. Prokop, Biserica Romano-Catolica Sf. Maria, Biblioteca Nationala, Academia Stiintelor, Galeria Artelor Figurative, Centrul Cultural International, Muzeul National de Istorie Nationala, Fortareata din Petrela, Palatul Culturii, Monumentul Mother Albania.

 
Vizitezi Tirana?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Tirana

Vacanta in Tirana cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Tirana:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Tirana:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Tirana obiective turistice, Ce poti vizita in Tirana, Top obiective Tirana, Top atractii Tirana, Tirana locuri de vizitat, Locuri de vizitat Tirana, Locuri de vizitat in Tirana, Tirana atractii turistice, Tirana de vizitat, De vizitat in Tirana, Ce vizitam in Tirana, Top atractii turistice Tirana, Top obiective turistice Tirana, Tirana ghid turistic, Calatorii in Tirana.