Catedrala din Todi din Todi, obiective turistice Todi

Catedrala din Todi, Todi

Obiective turistice Todi

Catedrala (secolul al XI-lea), este un edificiu gotic a fost ridicata pe o cladire romana antica, probabil, un templu dedicat lui Apollo (aici a fost gasita o veche statuie din bronz a lui Marte, acum la Muzeul Vaticanului).

Biserica actuala a fost aproape in totalitate reconstruita dupa un incendiu in 1190. Caracteristica principala a fatadei este "squarish" centrala mare trandafir-fereastra, a fost adaugata in 1513. Din aceeasi perioada este si usa din lemn a portalului, de Antonio Bencivenni din Mercatello, dintre care numai patru panouri superioare raman si astazi.

Biserica urmeaza planul de cruce latina, cu un naos si doua nave. Bonifacio VIII ar fi avut un culoar al doilea pe de o parte, cunoscut sub numele de "La navatina". Fatada este ocupata de o fresca gigantica reprezentand Hotararea Universale de Ferraù Faenzone, numit "Il Faenzone", o lucrare comandat de Cardinalul Angelo Cesi.

Bilete de avion spre Todi:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala din Todi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne