Castelul Almourol din Tomar, obiective turistice Tomar

Castelul Almourol

Obiectiv turistic din Tomar

Este un castel medieval, situat pe o insula mica in mijlocul raului Tagus, in parohia civila a Praia do Ribatejo, la 4 km de la sediul municipal din Vila Nova da Barquinha. Castelul a facut parte din linia defensiva controlata de Cavalerii Templieri si un refugiu folosit in timpul reconquistei portugheze.

Se crede ca acest castel a fost construit pe locul unui castru lusitan primitiv, care a fost mai tarziu cucerit de romani in timpul primului secol B.C. A fost remodelat succesiv de fortele invadatoare: alani, vizigoti si mauri, desi este clara data stabilirii efective a castelului. In sapaturile efectuate in interiorul si exteriorul incintei, au fost descoperite numeroase vestigii ale ocupatiei romane, printre care amintim monede, markere ale mileniului si fundatii romane. De asemenea, au fost descoperite si medalioanelsi doua coloane din marmura in zona invecinata castelului.

 
Bilete de avion spre Tomar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Castelul Almourol:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne