Convento de Christo din Tomar, obiective turistice Tomar

Convento de Christo

Obiectiv turistic din Tomar

Acest edificiu colosal merita sa-ti rezevi o ora pentru a face turul interiorului complex. Cavalerii Templieri - un ordin militar infiintat de cruciati in Ierusalim in 1119 - au inceput ridicarea manastirii in 1160, iar constructia a continuat cu intermitente patru secole, in ciuda unei schimbari de proprietar in anii 1300. Complexul si-a schimbat proprietarul din nou in 1834, cand guvernul a interzis toate ordinele religioase, iar castelul a devenit resedinta contelui de Tomar.

Dincolo de o esplanada vasta si o scara larga, vei gasi intrarea principala infipta in laterala rotondei masive -partea din spate a bisericii originale fortificate. inainte de a intra, uita-te cu atentie la porticul de sud a bisericii, decorata fabulos. inauntru, sageti te directioneaza de-a lungul uneia dintre cele doua rute autoghi-date desfasurate pe cuprinsul edificiului cu trei niveluri: turul complet dureaza de la 60 la 90 de minute; unul mai scurt dureaza de la 30 la 45 de minute. Panouri cu informatii amplasate strategic (in limbile portugheza si engleza) clarifica locurile pe care le vezi. Nu te grabi cand explorezi complexul pentru a te bucura de perspectivele inaltatoare ale articulatiilor manastirii din puncte de vedere diferite.

Incepe-ti turul din vechea sacristie, de unde intri in doua ganguri boltite adiacente, Claustro do Cemiterio (Claustrul Cimitirului) si Claustro da Lavagem (Claustrul Spalatoriei). Traseul te duce pe langa unele azulejos remarcabile din secolul al XVII-lea de pe peretii din primul claustru, locul de inmormantare pentru cavaleri si calugari.

 
Bilete de avion spre Tomar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Convento de Christo:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne