Ordinul lui Hristos din Tomar, obiective turistice Tomar

Ordinul lui Hristos

Obiectiv turistic din Tomar

Cavalerii Templieri, care au jucat un rol major in recucerirea treptata a Peninsulei Iberice din mainile maurilor, au construit complexul manastirii de la Tomar pentru a le servi drept sediu. Temandu-se de puterea lor crescanda, regele Dinis a interzis Ordinul Templierilor in 1314, inlocuindu-l cu Ordinul lui Hristos, care s-a mutat la Tomar de la Castra Marim (in Algarve) in 13S6.

Prestigiul acestui ordin a atins apogeul in secolul urmator cand, sub Marele sau Maestru, printul Henric Navigatorul (1418-1460), a finantat expeditiile de pionierat ale Portugaliei catre Africa si India. Bogatia din aceste incursiuni a finantat mare parte din incredibilul detaliu in stil manuelin din Tomar si, de asemenea, pe cel al manastirii Jeronimos din Lisabona. Statutul ordinului a scazut treptat si, in 1834, acesta a disparut complet odata cu surprimarea tuturor ordinelor religioase.

 
Bilete de avion spre Tomar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ordinul lui Hristos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne