Obiective turistice Tomar, de vizitat in Tomar, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Tomar, Portugalia

Obiective turistice Tomar, Portugalia

 
 

Tomar este un oras din districtul Santarém, Portugalia, la cca 100 km de Lisabona. Spre deosebire de Batalha si Alcobaca, Tomar este cu mult mai mult decat un oras cu o singura manastire. Cu toate aceastea, originile sale medievale au germinat in structura magnifica reprezentata de castelul si Manastirea lui Hristos (Convento de Christo), fosta resedinta a puternicilor Cavaleri Templieri din Portugalia.

Masiva manastire de pe varful dealului este principalul obiectiv turistic si este un amestec remarcabil de armonios de stiluri romanic, gotic, renascentist si manuelin; gangurile boltite, galeriile, scarile, coridoarele, terasele si salile sale incalcite sunt pline de atmosfera. Exista ceva de un mister melodramatic gotic legat de Manastirea lui Christos si, fara sa surprinda, structura face parte din Patrimoniul Universal.

Dedesubt, vechiul oras al Tomarului este o incantare, avand numeroase puncte de atractie turistica: case varuite in alb se aliniaza la strazi pavate, flori se intind in afara gardurilor si parfumeaza aerul, salcii decoreaza malurile raului Nabao si potecile serpuiesc pe pantele impadurite ale dealurilor. Reteaua de alei antice adaposteste cea mai veche sinagoga care a supravietuit.

Orasul modern de pe malul drept prezinta mai putin interes, insa Tomar este excelent pentru un loc placut in care sa stai in timp ce te afli in cautarea drumului spre manastire. Orasul este una dintre bijuteriile istorice ale Portugaliei si mai semnificativ a fost ultimul oras comandat de Templieri. A fost deosebit de important in secolul XV, cand era un centru al expansiunii portugheze in strainatate, sub domnia lui  Henry Navigatorul, Mare Maestru al Ordinului lui Hristos, organizatia succesoare a templierilor din Portugalia.

 
Vizitezi Tomar?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Tomar

Vacanta in Tomar cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Tomar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Tomar:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Tomar obiective turistice, Ce poti vizita in Tomar, Top obiective Tomar, Top atractii Tomar, Tomar locuri de vizitat, Locuri de vizitat Tomar, Locuri de vizitat in Tomar, Tomar atractii turistice, Tomar de vizitat, De vizitat in Tomar, Ce vizitam in Tomar, Top atractii turistice Tomar, Top obiective turistice Tomar, Tomar ghid turistic, Calatorii in Tomar.