Duomo di San Giovanni din Torino, obiective turistice Torino

Duomo di San Giovanni

Obiectiv turistic din Torino

Catedrala din Torino, Duomo di San Giovanni (Piazza San Giovanni) a fost inceputa de arhitectii toscani in 1491. Astazi, este singurul monument important in stil renascentist din oras, desi chiar si aici geniile baroce care conduceau lucrarile nu s-au putut abtine - Juvarra a proiectat cupola (1720) clopotnitei (1468-1470), in timp ce, in interior, Guarini este responsabil pentru Capella della Santa Sindone (1668-1694).

Aceasta minunata capela a fost grav afectata de incendiul din 1997, dar cea mai pretioasa relicva, Sindone, sau Giulgiul Sfant, a scapat nevatamata.

Pentru credinciosi, aceasta relicva controversata, cunascuta mai bine sub numele de Giulgiul din Torino, este panza folosita la acoperirea lui Hristos dupa ce a fost rastignit.

Pentru cei care se indoiesc, este un fals din secolul al XIII-lea. Datarea cu carbon facuta in 1988 pare sa fie de partea scepticilor, dar, de-atunci, multi au pus la indoiala rezultatele analizelor si tehnica folosita.

Se presupune ca giulgiul a fost luat de la Ierusalim si adus in Cipru, iar de aici, in Franta, unde a intrat in posesia familiei Savoya, in 1453. A fost expus pentru prima oara in catedrala in anul 1694, dar acum este aratat vizitatorilor doar din cand in cand.

Fals sau nu, nimeni nu a putut da o explicatie plauzibila pentru imaginea care apare, conturul sters al unui om rastignit, completat de ranile si semnele lasate de o coroana de spini.

 
Bilete de avion spre Torino:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Duomo di San Giovanni:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne