Galleria Sabauda din Torino, obiective turistice Torino

Galleria Sabauda

Obiectiv turistic din Torino

Galleria Sabauda detine picturi adunate de familia Savoya incepand cu secolul al XV-lea, o colectie donata statului in urma unificarii din 1860. Printre lucrarile olandeze si flamande, admira lucrarea lui Rembrand "Batran adormit", care se pare ca este un portret al tatalui artistului; "Patimile lui Hristos" de Hans Memling; o "Madona cu pruncul" de Anton van Dyck si Holbeyn cel Tanar si lucrarea "Copiii lui Carol I al Angliei" de Anton van Dyck.

Pictura italiana este reprezentata de Mantegna, a carui minunata lucrare "Madonna" este una dintre cele mai frumoase din muzeu, membrii Scolii venetiene, precum Giovanni Bellini, Tiepolo ("Triumful lui Aurelius"), Veronese ("Ospatul din casa levitu-lui") si Tintoretto si o lista impresionanta a artistilor toscani - Fra Angelico ("Madonna"), Filippino Lippi ("Trei arhangheli") si Sodoma ("Madona si sfintii").

De asemenea, admira si "Bunavestire" a lui Oratio Gentileschi si lucrarile lui Bernardo Beliotto care includ imagini ale orasului Torino din secolul al XVII-lea.

 
Bilete de avion spre Torino:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Galleria Sabauda:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne