Museo Egizio din Torino, obiectiv turistic Torino - TravelEuropa.ro

Museo Egizio

Obiectiv turistic Torino

Torino nu este locul unde te-ai astepta sa gasesti muzeele cu artefac-te egiptene. Si totusi... Doar Londra si Cairo mai au colectii comparabile cu cele ale Museo Egizio.

Orasul datoreaza aceasta mostenire neasteptata familiei Savoya, care, in 1824, a adus artefactele adunate de Bernardo Drovetti, un francez de origine pie-monteza, consul general in Egipt in timpul razboaielor napoleoniene.

La acestea s-au adaugat piesele descoperite de arheologii italieni in timpul excavatiilor din 1911 si, de asemenea, pretioasa piatra din templul lui Tutmos al III-lea (1450 I.Hr.) din Ellessya, daruita muzeului de Republica Araba Unita (Egipt), in 1967, drept multumire pentru ajutorul dat la lucrarile de excavare care au precedat construirea barajului de la Aswan.

Parterul muzeului este dedicat sculpturilor monumentale, piesele de rezistenta fiind o statuie de diorit negru a lui Ramses al II-lea (1299— 1233 I.Hr.) si Colossusul lui Sethi al II-lea.

La etaj, expozitia te plimba prin civilizatia egipteana, de la obiecte legate de mestesugul tesutului, agricultura si pescuit pana la morminte reconstituite integral, cum sunt cele ale lui Khaie si Merie (secolul al XIV-leai.Hr.) si o colectie de papirusuri care include si cea mai veche si cea mai cunoscuta harta topografica din lume.

Bilete de avion spre Torino:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Museo Egizio:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Torino:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne