Obiective turistice Torres Vedras, de vizitat in Torres Vedras, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Torres Vedras, Portugalia

Obiective turistice Torres Vedras, Portugalia

 
Vacanta in Torres Vedras?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Podgorii si turnuri caracterizeaza peisajul din jurul Torres Vedras, care se intinde in inima regiunii Estremadura. Lantul muntos mohorat Serra de Montejunto se iveste la est, in timp ce plaje batute de valurile Atlanticului se intind la vest.

Se produc atat vinuri albe, cat si rosii in podgoriile ondulatorii Arruda dos Vinhos la sud si Bombarral, 27 km la nord, unde garile sunt acoperite cu azuiejos ilustrand cultura cresterii vitei-de-vie. Cu toate acestea, pentru istoricii militari regiunea este cunoscuta pentru un singur lucru: faimoasele linii defensive de la Torres Vedras aie ducelui de Wellington, construite in timpul Razboiului Peninsular, pentru a proteja Lisabona impotriva atacurilor.

Trupele anglo-portugheze ale lui Wellington au construit doua linii aproximativ paralele de transee si redute in decursul unei perioade de 12 luni (1809-1810), modificand sever peisajul in timpul procesului.

Cele 152 de turnuri inarmate cu 600 de tunuri se intindeau de la coasta pana la raul Tejo. Cand generalul Massena a condus 65.000 de soldati francezi in a treia invazie a Portugaliei (primele doua au esuat), el a intrat prin Almeidain est.

Dupa ce a avansat catre Lisabona, a realizat curand invincibilitatea sistemului lui Wellington (care includea drumuri, santuri si ambrazuri), asa ca s-a retras la Santarem.

In cele din urma, fara provizii, el a facut retragerea finala care a pus capat invaziei franceze.

 

De vizitat in Torres Vedras

Torres Vedras obiective turistice, Ce poti vizita in Torres Vedras, Top obiective Torres Vedras, Top atractii Torres Vedras, Torres Vedras locuri de vizitat, Locuri de vizitat Torres Vedras, Locuri de vizitat in Torres Vedras, Torres Vedras atractii turistice, Torres Vedras de vizitat, De vizitat in Torres Vedras, Ce vizitam in Torres Vedras, Top atractii turistice Torres Vedras, Top obiective turistice Torres Vedras, Torres Vedras ghid turistic, Calatorii in Torres Vedras.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne