Musee des Beaux-Arts din Tournai, obiective turistice Tournai

Musee des Beaux-Arts

Obiectiv turistic din Tournai

Imobilul care-l gazduieste a fost conceput, in 1928, de marele arhitect Victor Horta, in stil Art Nouveau. Are un plan stelar, avand in centru sala sculpturilor. Fatada este marcata de un grup statuar, opera a lui Guillaume Charlier, intitulat Veridicitatea, imparateasa a Artelor.

In interior sunt expuse lucrari din sec. 15-20: Fecioara si Pruncul, de Van den Weyden, Saint Donatien, de Gossaert, peisaje semnate de Breugel, panze de Jordaens, "naturi moarte" de Snyders, "pastorale" de Watteau, diferite lucrari ale lui James Ensor, desene de Van Gogh, Toulouse-Lautrec, sculpturi de Van Den Stappen etc.

Tot in acest muzeu exista si colectia de impresionisti, donata de un "mecena" din Bruxelles, Henri van Cutsen; intre exponate, Vaslasii din Argenteuil si La Tata Lathuille, compozitii de Manet, precum si lucrari semnate de Monet, Fantin-Latour, Seurat s.a.

 
Bilete de avion spre Tournai:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Musee des Beaux-Arts:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne