Obiective turistice Tralee, Irlanda
Home Orase Obiective turistice Tralee, Irlanda

Obiective turistice Tralee, Irlanda

La 300 km sud-vest de Dublin, pe N7, N21 Principalul oras a fost infiintat de puternica familie anglo-normanda Fitzgerald, in 1216. Au construit un castel, fortificatii, iar in cetate se desfasura un comert infloritor; avea chiar si o agentie care organiza pelerinaje la Compostella.

Dar, in sec. 16, membrii familiei Fitzgerald s-au revoltat contra stapanirii engleze; invinsi, proprietatile le-au fost confiscate, ceea ce a starnit, pentru mult timp, resentimentele populatiei.

Acum orasul este prosper datorita aparitiei unor industrii moderne, dar isi cultiva acerb traditiile.

In aprilie are loc Panceltic Week, saptamana de manifestare a folclorului local; in august, Rose of Tralee Festival prilejuieste alegerea unei super-Miss Irlanda, din randurile descendentelor irlandeze din lumea intreaga.

Oficiul turistic este in Ashe Hali, la capatul Denny St. langa frumosul Town Park.

In vecinatate, se gasesc St. John's Church si principala atractie, muzeul comitatului.

Atractii turistice Tralee

Tag: Obiective turistice Tralee, Atractii turistice Tralee, De vizitat in Tralee, Ce vizitam in Tralee, Top atractii turistice Tralee, Top obiective turistice Tralee, Ghid turistic Tralee.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne