Capela lui Beato Orsini din Trogir, obiective turistice Trogir

Capela lui Beato Orsini

Obiectiv turistic din Trogir

Poate fi admirata in naosul nordic al Catedralei Sf Laurentiu. Este cel mai frumos monument renascentist dalmat, realizat in a doua jumatate a secolului XV de catre Niccolo Fiorentino si Alessi, dar cu interventii si din partea lui Giovanni Dalmata (Dalmatul): in sala cu forma rectangulara infloresc decoratiunile, creand jocuri de iluzie cu efect de perspectiva.

De remarcat bolta rotunda cu un desen elegant cu scrinuri false in piatra, marginite de o friza si de o cornisa foarte pronuntata si in panourile temeliei, deasupra soclului, ingerasi inaripati ce par a se infatisa in capela printr-o usa intredeschisa. La aceasta bijuterie au lucrat cei mai buni artisti activi in acea vreme in Dalmatia: relieful care reda incoronarea Fecioarei ii este atribuit lui Fiorentino; partea centrala, cu nise in forma de scoica si statuile Sfintilor, este opera lui Alessi, in timp ce Sfintii Ieronim si Ioan Botezatorul se datoreaza Dalmatului.

Pentru a descoperi podoabe sacre si orfevrarie antica, se intra in sacristie (sec. XV), unde se pastreaza si un mic tezaur al catedralei (dulapul gotic contine bijuterii si relicve).

 
Bilete de avion spre Trogir:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Capela lui Beato Orsini:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne