La vest de Tulcea din Tulcea, obiective turistice Tulcea

La vest de Tulcea

Obiectiv turistic din Tulcea

Tinutul unduitor de la vest de Tulcea este presarat cu incantatoare manastiri ortodoxe. Un tur rapid te va purta pe la trei dintre cele mai frumoase, asezate in peisajul impanzit de podgorii.

De la Tulcea, mergi cam 32 km spre vest, trecand prin orasul Somova, al carui lac atrage un mare numar de pasari de apa migratoare, apoi indreapta-te spre sud pe un drum judetean. Urmeaza soseaua pe o distanta de 3 km prin Telita, pana la linistita Manastire Celic Dere (Posta din sat).

Numita astfel dupa paraul din apropiere (care in turca inseamna "parau de otel"), manastirea a fost intemeiata in 1841 de doi calugari lipoveni. In prezent, aici locuiesc 80 de maicute. Micul muzeu (inchis lunea) detine o colectie de carti bisericesti rare, covoare vechi si cea mai veche icoana din Romania, adusa aici de la Muntele Athos din Grecia. Poti vizita si atelierul pentru tesutul covoarelor.

Moara de vant adusa de pe tarmul Marii Negre este unui dintre putinele exemplare ramase din miile de asemenea mori raspandite in intreaga regiune in secolele trecute.

Revino pe drumul principal si porneste mai departe spre vest, printre podgorii, pana in satul Niculitel; aici vei gasi ruinele unei capele si unei cripte paleocrestine (Str. Muzeului), construite in 370 d.Hr., in timpul domniei imparatului Valerius.

Situl a fost descoperit in 1971, dupa ce o furtuna violenta a spalat pamantul, dezvelind una dintre cele mai vechi biserici din Romania. Capela, minunat restaurata, are o cripta care adaposteste oasele a patru martiri crestini (Zotikos, Attaios, Kamasis si Phillipos). Cosciugele lor pot fi vazute acum la apropiata Manastire Cocos (pe drumul principal Tuicea-Gaiati, la 6,5 km NV de Niculitel).

Langa Niculitel, viziteaza linistita Manastire Saon, intemeiata de calugarii de la Manastirea Celic Dere in 1846; biserica veche dateaza din 1881. Saon a devenit manastire in 1916, dar comunistii au inchis-o in 1960; s-a redeschis in 1990. Maicutele lucreaza pamantul, pescuiesc si cresc albine. Gradinile sunt pline de meri si visini.

 
Bilete de avion spre Tulcea:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa La vest de Tulcea:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
City Break in Tulcea:
Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne