Palazzo Ducale din Urbino, obiectiv turistic Urbino - TravelEuropa.ro

Palazzo Ducale

Obiectiv turistic Urbino

Palazzo Ducale, sau Palatul Ducal, domina dealul pe care sta Urbino, turnurile si bastionul din piatra de culoarea mierii inaltandu-se deasupra peisajului rural care ajunge pana la zidurile cetatii medievale.

Arhitectul principal al palatului a fost Luciano Laurana (1420-1479), de origine dai mata, care a realizat un palat renascentist aproape perfect, cu o curte interioara linistita (bazata pe modelul florentin), un efect combinat armonios de piatra si caramida si o puritate fara greseala a liniilor si ornamentelor.

Sa hoinaresti, pur si simplu, prin superbele sali ale palatului este o placere in sine. Pe masura ce explorezi, uita-te la simbolul cu vultur care se regaseste peste tot, parte a stemei heraldice a familiei Montefeltro, si la cuvintele Fe Dux, de la Federicus Dux - ducele Federico. Opreste-te sa admiri siudiolo, camera personala de lucru a ducelui, ale carei insertii (lemn de alta culoare, fildes sau os incrustat in lemn) au fost desenate de Botticelli.

Ai putea fi dezamagit de faptul ca in palat nu prea este mobilier original, dar orice suparare iti va trece cand vei vedea Galleria Nazionale delle Marche, sau Galeria Nationala de Arta, aflata la etajul intai. Aceasta are o bogata colectie de picturi, incluzand trei mari capodopere ale artei italiene: "La Muta" lui Rafael si doua lucrari misterioase ale lui Piero della Francesca: "Madonna di Senigallia" si "Flagelarea lui Hristos". Notabila este si lucrarea lui Luciano Laurena, "Orasul ideal".

Bilete de avion spre Urbino:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Palazzo Ducale:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Urbino:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne