Obiective turistice Urbino, Italia
Home Orase Obiective turistice Urbino, Italia

Obiective turistice Urbino, Italia

 

Urbino a fost pe vremuri una dintre marile curti renascentiste europene. Viata sa artistica si culturala a fost promovata de ducii Montefeltro, care conduceau orasul, si a ajuns la apogeu in timpul domniei ducelui Federico da Motefeltro, intre anii 1444 si 1482.

Astazi este unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale Italiei, strazile si magnificul palat ducal fiind foarte putin cunoscute de turistii straini. Pe drept cuvant, Urbino este superior celorlalte orase faimoase ale Italiei situate in vecinatate, in Toscana si Umbria.

In pofida pozitiei orasului, este surprinzator ca viata culturala a inflorit: Rafael si arhitectul Bramante s-au nascut in acest oras, iar Baldasare Castiglione a adunat impresiile sale ca rezultat al experientei la Curtea ducelui Montefeltro intr-o lucrare, "Curteanul", un manual din secolul al XVI-lea despre manierele de la Curte din perioada renascentista, care a fost raspandit in toata Europa.

Atractii turistice Urbino

Tag: Obiective turistice Urbino, Atractii turistice Urbino, De vizitat in Urbino, Ce vizitam in Urbino, Top atractii turistice Urbino, Top obiective turistice Urbino, Ghid turistic Urbino.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne