Obiective turistice Urbino, atractii turistice Urbino, Italia.
  Orase Obiective turistice Urbino, Italia

Obiective turistice Urbino

, Italia
Publicat la: 2012-07-16

Urbino a fost pe vremuri una dintre marile curti renascentiste europene. Viata sa artistica si culturala a fost promovata de ducii Montefeltro, care conduceau orasul, si a ajuns la apogeu in timpul domniei ducelui Federico da Motefeltro, intre anii 1444 si 1482.

Astazi este unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale Italiei, strazile si magnificul palat ducal fiind foarte putin cunoscute de turistii straini. Pe drept cuvant, Urbino este superior celorlalte orase faimoase ale Italiei situate in vecinatate, in Toscana si Umbria.

In pofida pozitiei orasului, este surprinzator ca viata culturala a inflorit: Rafael si arhitectul Bramante s-au nascut in acest oras, iar Baldasare Castiglione a adunat impresiile sale ca rezultat al experientei la Curtea ducelui Montefeltro intr-o lucrare, "Curteanul", un manual din secolul al XVI-lea despre manierele de la Curte din perioada renascentista, care a fost raspandit in toata Europa.

Bilete de avion spre Urbino:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Urbino:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Urbino:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Urbino - Long: 12.637037, Lat: 43.724728

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Urbino, atractii turistice Urbino, de vizitat in Urbino, obiective Urbino, atractii Urbino, turism Urbino.