Obiective turistice Valea Ariege, Franta
Home Orase Obiective turistice Valea Ariege, Franta

Obiective turistice Valea Ariege, Franta

 

Bogata in atractii turistice de la castelele la desenele din pesteri preistorice - si usor accesibila (circa o ora cu masina) de la Toulouse, valea Ariege este una dintre cele mai frumoase zone din Pirinei ce se preteaza unei vizite scurte.

De la Toulouse, vino spre Ariege de-a lungul frumoasei vai a raului Leze. Desi peisajul montan salbatic este tulburator; mersul cu masina nu este chiar atat de infricosator. La Pailhes fa un mic ocol spre vest pe D119 catre Grotte du Mas d'Azil, o pestera spectaculoasa, cu un tunel atat de larg incat drumul trece direct prin el.

Pe langa pestera principala sunt si altele mai mici, locuite de oameni preistorici acum 20.000 de ani; turul cu ghid iti prezinta unele dintre artefactele preistorice, oasele, uneltele si pietrele pictate descoperite aici. In vremuri mai recente, pesterile au servit ca loc de adapost pentru protestantii catari, ba chiar si pentru refugiati religiosi mai timpurii: o capela micuta descoperita aici dateaza tocmai din secolul al III-lea.

Atractii turistice Valea Ariege

Tag: Obiective turistice Valea Ariege, Atractii turistice Valea Ariege, De vizitat in Valea Ariege, Ce vizitam in Valea Ariege, Top atractii turistice Valea Ariege, Top obiective turistice Valea Ariege, Ghid turistic Valea Ariege.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne