Bourges din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Bourges, Valea Loarei

Obiective turistice Valea Loarei

In inima rurala a regiunii Berry, in partea de sud a Vaii Loarei, se afla orasul istoric Bourges, plin de bijuterii arhitectonice. Renumita sa Cathedrale St-Etienne (intrata in 1993 in Patrimoniul Mondial) este considerata una dintre cele mai impresionante exemple de arhitectura gotica din Franta.

Construita repede, in mare parte intre 1195 si 1260, catedrala este deosebita, neavand transept, astfel incat interiorul sau, cu coloanele avantandu-se inspre cer, pare neobisnuit de spatios si aerisit. Fatada are cinci intrari frumos sculptate, trei turnuri si o fereastra circulara supei ba datand din secolul al XV-lea.

In interior, intreaga Catedrala este impodobita cu vitralii; deosebite sunt ferestrele care spun povestea Bunei Vestiri din Capela Jacques Coeur.

Nu inaintezi prea mult prin Kourges fara sa dai de Jacques Coeur, unul dintre cei mai influenti oameni clin Franta in secolul al XV-lea. Dupa ce a calatorit spre est si a facut negot cu matasuri, mirodenii si metale pretioase, el s-a intors la Bourges pentru a construi un conac superb. Palais Jacques Coeur cuprinde o parte din zidul roman de aparare si a fost conceput in special pentru aparare.

Insa odata ajuns inauntru, podelele sale mozaicate, semineele de piatra si tavanele pictate iti dezvaluie cat de eleganta putea fi viata in timpul Rcnasteiii.

Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Bourges:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne