Tapiteria Apocalipsei din Valea Loarei, obiective turistice Valea Loarei

Tapiteria Apocalipsei

Obiectiv turistic din Valea Loarei

Nicio alta comoara din Anger nu poate egala impresionanta Tapiterie a Apocalipsei, expusa la castel. Realizata in secolul al XIV-lea la comanda ducelui Ludovic I de Anjou, acest extraordinar tur de forta a fost rupt pentru paturi si presuri in haosul Revolutiei.

In mod miraculos au scapat cu viata 100m (din cei 132 initiali, impartiti in 70 de bucati), desavarsit refacuti. Nuantele sale stralucitoare de rosu, albastru si auriu infatiseaza scene deosebit de dramatice din Ap o ci lipsa dupa Ioan.

Frumoasa Catedrala gotica St-Maurice are o fatada rafinata, o nava boltita inalta si ferestre cu vitralii din secolul al XII-lea. in apropiere, Maison d'Adam este o constructie cu fatada de lemn, datand din secolul al XV-lea. Doua palate renascentiste din zona veche gazduiesc acum muzee; Hotel Pince contine colectii clasice si orientale, iar Logis Barrault este sediul Musee des Beaux-Arts.

Uimitoarea Abbaye de Toussaint din secolul al XIII-lea infatiseaza lucrarile sculptorului David dAngers, care a trait si a sculptat in secolul al XVIII-lea.

Vizavi de castel, dar peste rau este Hopital St.-Jean, unul dintre cele mai vechi spitale din Franta, care s-a pastrat. Aici se gaseste "Le Chant du monde", o tapiterie moderna (1957— 1966), lucrata de Jean Lurcat si inspirata din Tapiteria Apocalipsei.

 
Bilete de avion spre Valea Loarei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Tapiteria Apocalipsei:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne