Gara feroviara din Valkenburg, obiective turistice Valkenburg

Gara feroviara

Obiectiv turistic din Valkenburg

Gara feroviara este ea insasi o cladire interesanta; este cea mai veche din tara (1853), construita in maniera unui castel neogotic, in apropiere, pornind spre Gulpen (10 km), pe valea raului Geul pot fi intalnite cateva castele: Genhoes (sec. 16), Cartlis (inconjurat de un parc intins), Wittern, care dateaza din sec. 15, renovat in sec. 19, in stil neogotic, acum fiind folosit ca restaurant. La Gulpen ne vom gasi intr-o intersectie, in fata este Belgia.

La stanga putem merge spre Vaals (tot 10 km), langa granita de est. La marginea acestui sat, dintr-o mica belvedere deasupra padurii de la Drielandenpunt (Punctul celor Trei Tari, este si inaltimea de teren maxima a Olandei, Vaalsenberg - 321 m) se poate admira perspectiva spre orasul Aachen (Aix-la-Chapelle) din Germania, resedinta preferata a lui Carol cel Mare, si chiar spre colinele Eifel din Belgia.

De la Gulpen, cotind la dreapta vom parcurge cam 20 km pana la Maastricht.

 
Bilete de avion spre Valkenburg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Gara feroviara:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne