Muzeul National de Sculptura din Valladolid, obiective turistice Valladolid
Home Orase Obiective turistice Valladolid Muzeul National de Sculptura

Muzeul National de Sculptura, Valladolid

Obiective turistice Valladolid

Printre obiectivele turistice de top din Valladolid trebuie mentionat Muzeul National de Sculptura, situat in frumoasa cladire a Colegiului San Gregorio. In acest vast muzeu , veti gasi o colectie minunata de sculptura spaniola, sculpturi policrome de lemn, statui, altare, dar si sculptura gotica Pieta din secolul al XVI-lea.

Muzeul este un remarcabil exemplu de arta gotica spaniola (1496). Poarta de intrare este o explozie de sculptura si se crede ca ar fi opera lui Gil de Siloe, Simon din Coiogne si Juan Guas si este egalata in splendoare de patio, de scara si de capela funerara a lui Fray Alonso.

Sculpturile, in principal din lemn policrom, se intind din secolul al XII-lea si pana in secolul al XVIII-lea. Unele dintre cele mai frumoase sunt cele de pe altarul din secolul al XVI-lea, realizat de Alonso Berruguete (1488-1561) pentru San Benito si „Inmormantarea lui Hristos" de Juan de Juni (d. 1577).

Bilete de avion spre Valladolid:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul National de Sculptura:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne