Co Catedrala Sf Ioan din Valletta, obiectiv turistic Valletta - TravelEuropa.ro

Co Catedrala Sf Ioan

Obiectiv turistic Valletta

Co Catedrala Sf Ioan - Kon-Katidral ta’ San Gwann in limba malteza - a fost ridicata incepand din 1573, ca loc de rugaciune pentru Ioaniti, din ordinul Marelui Maestru Jean de la Cassicre, fiind finalizata 5 ani mai tarziu de acelasi arhitect Cassar.

Extraordinar la acest edificiu este contrastul dintre fatada sa deosebit de austera si interiorul opulent. O modesta arcada situata deasupra intrarii principale sprijina balconul utilizat in trecut de catre Marele Mastru al Ordinului, care se prezenta multimii in urma alegerilor.

Fastuoasele sculpturi in marmura, o pictura imensa a lui Caravaggio si candelabrele de argint din interior sunt doar o foarte mica parte din podoabele unei biserici considerate candva printre cele mai bogate din Europa. Din pacate atat a ramas dupa ce aceasta a fost jefuita, in 1798, de un Napoleon in plina expansiune.

In luna iunie, in catedrala sunt desfasurate mai multe tapiserii flamande deosebit de valoroase, reproducand picturi ale artistilor Rubens, Poussin si Preti. In restul anului, acestea sunt expuse in muzeul catedralei, alaturi de alte relicve si comori ale Ordinului.

Bilete de avion spre Valletta:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Co Catedrala Sf Ioan:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Valletta:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne