Obiective turistice Valletta, Malta
Home Orase Obiective turistice Valletta, Malta

Obiective turistice Valletta, Malta

 

Capitala Maltei, Valletta, numita si Orasul Cavalerilor, are o populatie de peste 100.000 locuitori.

Datand din secolul XVI, Valletta a fost unul dintre primele orase europene construit potrivit unui plan de urbanism, cu strazile, locuintele, pietele, sistemele de canalizare atent proiectate.

Situat pe o peninsula, Valletta are doua porturi impresionante: Portul Marsamxett si Portul Mare. Este un oras destul de mic, ce poate fi vizitat intr-o singura zi, desi ati putea pierde cateva dintre atractiile din Valletta. Prima vizita ar putea fi la Gradinile Barrakka, apoi puteti merge spre cele doua porturi, privelistea fiind impresionanta.

In Valletta poti gasi cate un muzeu pe fiecare strada. Cele mai cautate sunt Muzeul National de Arta si Arheologie, gazduit de un palat de secol XVIII si Muzeul Catedralei Sf Ioan, ale carei podele din marmura nu pot fi trecute cu vederea. Cei care vor sa cunoasca mai multe despre trecutul militar al orasului pot vizita Palatul Marilor Maestri - datand din secolul XVI si Muzeul Militar National.

Cei care se plictisesc de muzee pot vizita magazinele raspandite prin Valletta, unde cu siguranta vor gasi ceva de cumparat, sau pot vizita Centrul Guvernamental al Mestesugurilor, unde artistii locali ofera spre vanzare diferite piese de artizanat. Chiar langa oras se gaseste Gradina Botanica Argotti, celebra printre pasionati pentru impresionanta colectie de cactusi. Dincolo de Portul Mare se gaseste Cottonera, numele generic pentru cele trei suburbii ale orasului.

Cele trei orase - Vittoriosa, Insula Birgu Senglea si Cospicua - se remarca prin palatele, fortificatiile si locuintele medievale, bine restaurate. Nu trebuie uitate nici Biserica Sf Laurentiu, Muzeul Maritim, Fortareata Sf Angelo (punct cheie in apararea insulei, in timpul Marelui Asediu al Maltei) si Palatul Inchizitiei.

Vechii conducatori ai insulei, Cavalerii de Malta, locuiau in cartiere numite in trecut "langues". Mai exista astazi o parte din locuintele acestora, mai ales in zona Collachio.

Atractii turistice Valletta

Tag: Obiective turistice Valletta, Atractii turistice Valletta, De vizitat in Valletta, Ce vizitam in Valletta, Top atractii turistice Valletta, Top obiective turistice Valletta, Ghid turistic Valletta.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne