Parcul National Velebit din Velebit, obiective turistice Velebit

Parcul National Velebit

Obiectiv turistic din Velebit

Acest parc acopera 109 km patrati din partea de nord a muntelui Velebit, cel mai mare munte din Croatia. Zona a fost declarata in 1999 din rezervatie naturala in parc national datorita varietatii de vegetatie abundenta pe crestele muntelui Velebit, dar si datorita autenticitatii sale. Rezervatia este protejata si din acest motiv vizitatorii nu pot parcurge decat anumite trasee.

Practic intregul masiv muntos Velebit este un parc natural, avand in vedere ca in partea sa sudica se afla Pracul National Paklenica.

Parcul cuprinde doua rezervatii speciale, numite Hajdu├Ęki kukovi si Ro┬żanski kukovi. Numele lor provin de la un cuvant popular dat maselor mari de piatra care se ridica de-a lungul imprejurimilor muntilor Velebit. Rezervatiile sunt situate in centrul parcului, insa accesul la ele este restrictionat. Astfel, in aceste zone protejate pot ajunge numai cercetatorii. Sunt permise si vizitele educative.

 
Bilete de avion spre Velebit:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Parcul National Velebit:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne