Biserica Dell Orto Madonna din Venetia, obiective turistice de vizitat in Venetia
Home / Orase / Obiective turistice Venetia / Biserica Dell Orto Madonna

Biserica Dell Orto Madonna , Venetia

 

Madonna dell'Orto a fost biserica al carui enorias a fost Tintoretto. Cunoscuta pentru numarul mare de picturi ale acestui artist, merita, de asemenea, vizitata pentru linistea locului in care este asezata, in cartierul din zona de nord a Venetiei, mai putin vizitata de turisti, si pentru frumusetea fatadei gotice, realizata din caramida rosie.

Prima biserica de aici a fost fondata in 1350 si a fost inchinata Sfantului Cristofor, a carui statuie inca sta deasupra intrarii principale. Si-a schimbat apoi hramul, in 1377, in urma descoperirii, intr-o orto (gradina) din apropiere, a unei statui cu puteri miraculoase a Fecioarei, fiind inchinata Madonei.

Timp de multi ani, mandria si bucuria bisericii a fost o lucrare la altar a lui Bellini, dar dupa ce aceasta a fost furata, in 1993 (n-a mai fost recuperata niciodata), punctul artistic de interes s-a mutat spre pictura lui Cima de Conegliano "Sfantul loan Botezatorul" (1493), situata langa primul altar de pe peretele sudic.

Aproape toate lucrarile care merita atentia sunt ale lui Tintoretto, care este inmormantat aici, alaturi de copiii sai, in capela din dreapta stranei. Strana insasi contine doua capodopere ale pictorului, impozanta "Judecata de Apoi" si "Venerarea vitelului de aur". Artistul a realizat toate aceste picturi pe gratis, necerand bani decat pentru materiale.

In partea de sud a bisericii, cauta cele trei statui ale maurilor care sunt incastrate pe zidul Campo dei Mori.

Vizitezi Biserica Dell Orto Madonna ?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Venetia cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Venetia:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Venetia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica Dell Orto Madonna :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!