Biserica Santa Maria dei Miracoli din Venetia, obiective turistice Venetia
Home Orase Obiective turistice Venetia Biserica Santa Maria dei Miracoli

Biserica Santa Maria dei Miracoli , Venetia

Obiective turistice Venetia

Daca San Giorgio are unul dintre cele mai incantatoare interioare din Venetia, atunci Santa Maria dei Miracoli, care este in apropiere, o bijuterie pe jumatate ascunsa a bisericii invaluite in marmura scumpa, colorata, are unul dintre cele mai seducatoare exterioare.

Pietro Lombardo (1438-1515), unul dintre arhitectii renumiti ai timpului, a inceput Santa Maria in 1480, cu scopul de a adaposti un tablou cu puteri miraculoase al Fecioarei, pictat in 1409.

Lombardo a ignorat complexitatea structurala in favoarea unei biserici care se bazeaza, la exterior, aproape in intregime doar pe efectele de culoare, in interior a fost raspunzator, impreuna cu fii lui, Tullio si Antonio, de sculpturile deosebite care impodobesc coloanele stranei maicutelor (langa intrare) si de coloanele si balustradele stranei de langa altar Pe altar este o minunata lucrare re prezentand-o pe Fecioara Maria in timp ce face un miracol, imagine care da si numele bisericii.

Bilete de avion spre Venetia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica Santa Maria dei Miracoli :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne