Colectia Peggy Guggenheim din Venetia, obiective turistice de vizitat in Venetia
Home / Orase / Obiective turistice Venetia / Colectia Peggy Guggenheim

Colectia Peggy Guggenheim, Venetia

 

Peggy Guggenheim a adorat Venetia, si Venetia a iubit-o, declarand-o pe mostenitoarea de origine americana cetatean de onoare al orasului in care s-a stabilit in 1949. Nascuta in 1898, Peggy Guggenheim s-a mutat in Europa in 1921, unde a devenit o figura proeminenta in cercurile artistice - a avut un scurt mariaj cu pictorul Max Ernst - si o rafinata colectionara de arta avangardista. Mare parte din colectia ei este azi expusa in Palazzo Venier dei Leoni.

Gradinile palatului de pe malurile Canal Grande sunt o incantare datorita lucrarilor de sculptura. Printre ele, piese de Paolozzi, Giacometti si Henry Moore. Palatul din secolul al XVIII-lea, intre timp adaptat in mod extraordinar de reusit solicitarilor colectiei, este mai putin atragator, pentru ca nu a fost niciodata terminat - de aici porecla de "Nonfinito", Neterminatul.

Guggenheim avea un ochi extrem de fin pentru rafinament si fiecare expozitie este efectiv stralucitoare, chiar si pentru cei care nu prea gusta arta moderna sau avangardista. Entuziasmul ei acoperea o gama larga, astfel ca sunt reprezentate toate miscarile importante ale artei moderne a secolului al XX-lea.

Astfel, Picasso si Braque tin stindardul pentru cubism si Mondrian, Malevich si Pevsner pentru constructivism. Dintre suprarealisti, una dintre pasiunile lui Peggy Guggenheim, se remarca lucrari ale lui Dali, Max Ernst si Magritte, alaturi de cele ale artistilor americani precum Jackson Pollock, Willem de Kooning si Mark Rothko. Cea mai provocatoare lucrare a galeriei este cea a italianului Marino Marini, "ingerul citadelei", o statuie ecvestra cu un calaret gol si un falus in erectie, privind peste Gran Canal.

Vizitezi Colectia Peggy Guggenheim?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Venetia cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Venetia:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Venetia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Colectia Peggy Guggenheim:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!