San Zaccaria din Venetia, obiective turistice Venetia

San Zaccaria, Venetia

Obiective turistice Venetia

Biserica San Zaccaria este inchinata lui Zaharia, tatal Sfantului loan Botezatorul, ale carui moaste se spune ca ar fi aici. Constructia are mai multe stiluri arhitectonice si se mandreste cu cateva fresce si picturi extraordinare.

Elementele gotice si renascentiste se intrec in mod diferit pe portiunile de sus si de jos ale fatadei. In interiorul bisericii, al doilea altar de pe stanga are lucrarea lui Giovanni Bellini "Madona si sfintii" (1505), considerat unul dintre cele mai admirate lucrari din Venetia.

De-a lungul navei, al doilea altar dinspre zidul nordic contine moastele Sfantului Zaharia, iar alaturi este intrarea intr-un mic muzeu, ce este parte a bisericii romanice care a fost inainte pe acest ioc, in secolul al XII-lea.

Una dintre cele doua cripte ale muzeului, Capella di San Tarasio este decorata cu fresce (1442) din perioada Renasterii timpurii, opera a artistului florentin Andrea de Castagno, iar in jurul peretilor sunt trei lucrari splendide (1443) ale pictorilor venetieni Antonio Vivarini si Giovanni d'Alemagna.

Bilete de avion spre Venetia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa San Zaccaria:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne