Coasta Minho din Viana do Castelo, obiective turistice Viana do Castelo

Coasta Minho

Obiectiv turistic din Viana do Castelo

Cu toate ca doar inotatorii cu pielea groasa infrunta valurile de pe aceste plaje la Atlantic, tarmurile sunt populare pentru statul la soare si de surfing. Plaja principala, imediat la nord de oras, este Praia do Cabedelo, la care se poate ajunge cu feribotul (Margem R'to Lima, doar intre iulie si august).

Mergi 11 km la nord de Viana pentru plaja pentru surfing Afife, separata de drumul principal de campurile de porumb. Cateva baruri de plaja sunt singurele progrese de aici, pentru moment. Cativa kilometri mai departe, mica statiune climaterica de familie de pe plaja, Vila Praia de Ancora, este urmata imediat de Moledo.

Plaja ultimei este mult mai calma, iar apa mai mica, fiind mai sigura si mai calda pentru inotat. De aici, ai o imagine buna a micului fort de insula care pazeste estuarul raului Minho; in spate se ivesc dealurile Spaniei. intre Moledo si Caminha, o padure intinsa de pini traversata in crucis de drumuri din scanduri margineste o plaja intinsa cu nisip alb; partea estica a promontoriului protejeaza o plaja mica care sta in fata barcilor pescaresti din estuar.

In Caminha, arunca o privire la cladirile medievale si renascentiste care inconjoara Praca Conselheiro Silva Torres, piata centrala, precum si la Igreja Matriz (deschisa doar sambata p.m. si duminica p.m.).

Afara de exceptionalul cadru al usii in stil Renascentist, biserica pretinde ca are unul dintre tavanele cele mai fin sculptate si casetate din Portugalia. Poti lua, de asemenea, un teleferic pentru 10 minute peste orasul A Guarda din Galicia pentru a vizita asezarea celtiberiana bine intretinuta Santa Tecla.

Continuand de-a lungul raului Minho, urmatorul popas este la orasul fortificat Valenca do Minho, odata una dintre cele mai importante fortarete din tara. Sub zidurile de aparare masive, din secolul al XVII-lea, se intinde un oras de frontiera modern care nu prezinta niciun interes, insa mergi pe jos sau cu masina catre cele doua fortarete poligonale si vei intra intr-o lume curioasa, hibrida, a culturilor portugheza si spaniola.

Indreptate in mod categoric catre multimile de calatori spanioli de o zi, strazile pavate ale Valentei sunt incadrate de baruri tapas (cu meniuri in limba spaniola) si magazinele care vand bauturi, haine si panze lucrate manual, ieftine, in timpul zilelor din saptamana, cand este mai liniste, acestea ofera o plimbare placuta pentru a admira bastioanele, tunurile, turnurile de observare, fantanile, bisericile si armonioasele case din secolele ai XVII-lea si al XVIII-lea. Porta do Sol este cea mai buna intrare, iar o pasarela leaga cele doua fortarete.

Mai putin falsificata de interesele comerciale, insa expunand un caracter la fel de defensiv, fortareata medievala Moncao, la 16 km spre est, ofera un decor relaxat si atractiv in jurul inverzitei piete principale Praca Deu-la-Deu.

Doua biserici prezinta ceva interes, Igreja Matriz (Rua da Gloria), partial in stil romanic, si Misericordia (Praca Deu-la-Deu), din perioada timpurie a barocului, unde heruvimii danseaza pe un tavan cu panouri din lemn, in fata unei elaborate decoratiuni de altar in stil Renascentist Zona Moncao produce un excelent vin alb Alvarinho, perfect de baut dupa o masa cu mreana de mare cu noua ochi.

 
Bilete de avion spre Viana do Castelo:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Coasta Minho:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne