Obiective turistice Viana do Castelo, de vizitat in Viana do Castelo, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Viana do Castelo, Portugalia

Obiective turistice Viana do Castelo, Portugalia

 
Vacanta in Viana do Castelo?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Coltul nord-vestic al Portugaliei este plin de contraste, de la incantatorul oras principal (Viana) la bancile batute de vant si succesiunea de avanposturi fortificate de-a lungul raului Minho. Pe continent se intind luxurianta Vale Lima si varfurile colturoase ale Parcului National Peneda-Geres.

Viana se mandreste cu una dintre cele mai fotografiate privelisti de coasta din Portugalia, incadrand templul din Santa Lizia, aflat pe panta dealului intr-un decor format din plajele idilice, dupa cate se pare, de dedesubt.

In realitate, estuarul raului Lima este acum distrus de structurile industriale, insa orasul in sine, invizibil in aceasta imagine clasica, este o surpriza placuta. Strazile pentru pietoni, bogatia de arhitectura in stil baroc sau renascentist, restaurantele bune si atmosfera relaxata sunt excelente pentru o vizita agreabila.

Acest mic port prosper cu 15.000 de locuitori a trecut printr-un avant comercial in secolul al XVI-lea gratie pescuitului maritim si comertului peste mari. Oceanul inca joaca un rol important si mai mult ca sigur vei vedea femei vanzand peste proaspat la colturile strazilor din centrul orasului, in timp ce pescarusii ragusiti tipa pe deasupra lor.

Broderia este o alta specialitate a Vianei; cauta panzele facute in casa. Daca te afli in regiune intre 20 si 23 august, bucura-te de petrecerile spectaculosului festival al Nossa Senhora d'Agonia, cand costumele si bijuteriile Minho, pline de culoare si elaborate, ocupa pozitia centrala, mancatul si bautul fiind foarte aproape, pe locul doi.

 

De vizitat in Viana do Castelo

Viana do Castelo obiective turistice, Ce poti vizita in Viana do Castelo, Top obiective Viana do Castelo, Top atractii Viana do Castelo, Viana do Castelo locuri de vizitat, Locuri de vizitat Viana do Castelo, Locuri de vizitat in Viana do Castelo, Viana do Castelo atractii turistice, Viana do Castelo de vizitat, De vizitat in Viana do Castelo, Ce vizitam in Viana do Castelo, Top atractii turistice Viana do Castelo, Top obiective turistice Viana do Castelo, Viana do Castelo ghid turistic, Calatorii in Viana do Castelo.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne