Hipogeul Hal Saflieni din Victoria Lines, obiectiv turistic Victoria Lines - TravelEuropa.ro

Hipogeul Hal Saflieni

Obiectiv turistic Victoria Lines

Deschis: zilnic, 20 de tururi ghidate intre 9-16h inchis: de sarbatori Biletele se cumpara online cu 2-3 saptamani in avans; pentru 2 tururi pe zi se pot cumpara bilete cu o zi inainte de la Muzeul National de Arheologie din Valletta si de la Muzeul de Arheologie Gozo Aproape de Valletta se afla Paola, orasel al carui teritoriu gazduieste cele doua importante situri arheologice din insula, cel al Hipogeului si cel al templelor Tarxien. Intrarea in Hipogeu se face prin Burial Street din Paola.

Vizitarea hipogeului, restaurat de curand, se face cu unele restrictii: pentru conservarea monumentului, numarul de vizitatori este limitat la 200 persoane pe zi, care intra in grupuri de cate 10.

Hal Saflieni este un labirint de pesteri sapate in calcar, pana la o adancime de la 12 metri. A fost descoperit intamplator in 1902, in timp ce se sapa un put. Hipogeul are trei nivele; primul dintre ele este cel mai vechi.

Cercetatorii il dateaza la aproximativ 3000 i.H. Complexul a servit ca loc de ingropaciune: aici au fost inmormantate mii de persoane; in sapaturi au fost gasite bijuterii si ceramica. Celelalte doua nivele se afla la adancime mai mare; mai recente decat primul, din 2500 respectiv 1800 i.H., par a fi servit pentru oficierea unui cult.

Un decor geometric impodobeste nivelul intermediar. Camera Oracolului si sala dubla numita Sfanta Sfintelor sunt incaperile principale. Statueta Femeie Adormita, pastrata in Muzeul National de Arheologie Valletta, a fost descoperita in camera principala de la nivelul intermediar. Se presupune ca incaperile inalte si foarte inguste de la ultimul nivel au fost de asemenea morminte.

Bilete de avion spre Victoria Lines:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Hipogeul Hal Saflieni:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Victoria Lines:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne