Templele Tarxien din Victoria Lines, obiective turistice Victoria Lines

Templele Tarxien

Obiectiv turistic din Victoria Lines

Marturie uimitoare a unui mestesug al carui secret s-a pierdut in negura mileniilor, templele sunt construite din piatra, de la ziduri din pietre de dimensiuni mai mici, pana la blocuri imense, fin slefuite si imbinate cu precizie.

Complexul este constituit din trei temple apartinand epocii ce a capatat numele de Tarxien, aproximativ 3100 i.H.; exista si ramasitele unui al patrulea templu din epoca Ggan-tija (3600-3200 i.H.); intrarea pentru turisti se face printr-un mic muzeu.

Templele erau decorate cu reliefuri infatisand capre, vite si oi: se presupune ca reprezentau jertfe aduse Zeitei Fertilitatii.

In primul templu, Templul Sudic, poate fi vazuta insasi Zeita Fertilitatii: s-a pastrat numai partea de jos, inalta de aproximativ 1 m, a statuii care o reprezinta, doua picioare minuscule, cu gambe mai mult decat dolofane, adevarate butoiase, peste care coboara o fusta pe masura. Al doilea templu, supranumit Templul Central, este singurul templu cu sase abside din Malta care a supravietuit trecerii timpului.

Are o curte impozanta pavata cu lespezi gigantice. Cel de-al treilea templu sau cel Estic are patru abside; este cel mai vechi din complex. Vestigiile celui de-al patrulea templu din epoca Ggantija se reduc la numai cateva blocuri de piatra.

Se crede ca templul a fost construit in jurul anului 3000 i.H.. Principalele descoperiri de la Tar-xien au fost stramutate in Muzeul National de Arheologie Valletta si inlocuite cu copii.

 
Bilete de avion spre Victoria Lines:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Templele Tarxien:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne