Obiective turistice Victoria, Malta
Home Orase Obiective turistice Victoria, Malta

Obiective turistice Victoria, Malta

 

Capitala insulei Gozo a fost botezata Victoria in 1897 cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei Victoria; capitala este mult mai cunoscuta sub numele sau arab Rabat.

Orasul cu stradutele lui inguste si cladiri frumoase este dominat de o fortareata ridicata pe un deal inalt.

Chiar la intrarea in Rabat, pe drumul principal care duce spre Mgarr se afla Gradinile Rundle, botezate astfel dupa numele fostului guvernator Sir Leslie Rundle (1909-1915).

Principala strada din Rabat este Republic Street (Strada Republicii) care strabate orasul de la est la vest si duce in piata centrala numita Pjazza Indipendenza (Piata Independentei) sau, mai scurt, It-Tokk.

Pe una din laturile pietei se afla Biserica St. James, construita in 1740. Pe cealalta latura se afla Banca Giuratale, construita din ordinul Marelui Maestru Manoel de Vilhena in 1733, care acum serveste ca Birou de Informatii; in mijlocul pietei se inalta un monument dedicat celui de al Doilea Razboi Mondial.

Pe strada Republicii se organizeaza anual curse de cai in zilele de sarbatoare. In It-Tokk si pe stradutele laturalnice se afla numeroase magazine si baruri.

Vechea piata a orasului se numeste St. George si este dominata de biserica cu acelasi nume care se afla in spatele pietei It-Tokk.

Atractii turistice Victoria

Tag: Obiective turistice Victoria, Atractii turistice Victoria, De vizitat in Victoria, Ce vizitam in Victoria, Top atractii turistice Victoria, Top obiective turistice Victoria, Ghid turistic Victoria.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne