Museums Quartier din Viena, obiective turistice de vizitat in Viena

Museums Quartier, Viena

 

Intalnire la Museums Quartier: Provocatoarea fateta culturala a Vienei din vecinatatea Hofburg-ului atrage nu numai prin poeminentele muzee, precum muzeul Leopold, cu nenumaratele sale lucrari ale lui Schiele, Muzeul de Arta Moderna sau Kunsthalle.

Cartierul muzeelor devine si mai atractiv datorita unui asezamant care este si local si muzeu, si unde viata curge in ritm rapid.

Aici trebuie sa veniti ca sa vedeti si sa fiti vazuti. Si, mai presus de toate, sa savurati.

Doua dintre cele mai cunoscute istitutii din Cartierul Muzeelor, Muzeul Leopold si MUMOK, sunt gazduite de cele doua structuri modern. Alte institutii culturale sunt prezente prin vastul complex al vastului complex modernizat.

Muzeul Leopold
Principala atractie turistica din cadrul Cartierului Muzeelor este Muzeul Leopold, gazduit intr-un cub mare si alb placat cu piatra de var. Baza colectiei acestul muzeu a fost pusa de Rudolf Leopold, care a strans un numar impresionant de opere de arta din secolele al 19-lea si al 20-lea. Acesta a preferat opere ale unor artisti vienezi cum ar fi Klimt, Kokoschka sau Schiele. Rezultatul a fost cea mai mare colectie a operelor lui Egon Schiele.

Muzeul MUMOK
Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien este cel mai important muzeu de arta moderna si contemporana din Austria, cu una dintre cele mai mari colectii din Europa. Este gazduit de o cladire moderna din bazalt gri inchis situate in partea opusa de Muzeul Leopold. Colectia sa mare si foarte des imbogatita se intinde pe cinci etaje dintre care doua se afla in subsol. Printre cele mai importante expozitii se numara Wiener Aktionismus, o miscare artistica vieneza din anii 1960 si alte miscari artistice moderne cum ar fi Fluxus, Nouveau Realisme si Pop Art.

Exista peste 20 de institutii culturale raspandite prin acest vast complex numit Cartierul Muzeelor, dar si o serie de restaurant, cafenele si magazine. Un punct bun de start in vizitarea Cartierului Muzeelor este centrul turistic din aripa Fischer von Erlach de unde turistii pot gasi programul tuturor activitatilor din Cartierul Muzeelor.

Vizitezi Museums Quartier?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Museums Quartier:
Metrou: U2 (MuseumsQuartier); U2, U3 (Volkstheater Station)
Autobuz: 48A (Volkstheater), City Bus 2B (MuseumsQuartier)
Tramvai: 49 (Volkstheater)
Preturi intrare in Museums Quartier:
Exista bilete separate pentru diferitele expozitii din cadrul Museum quartier Viena (Muzeul Leopold: 12,5 Euro si Mumok 12,5 Euro).
Bilete combinate: 25.00 Euro.
Program Museums Quartier:
Zilnic: 09:00 AM - 18:00 PM
Telefon Museums Quartier:
+43/1/523 5881
Site oficial Museums Quartier:
www.mqw.at
Vacanta in Viena cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Viena:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Viena:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Museums Quartier:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!