Casa de Mateus din Vila Real, obiective turistice Vila Real

Casa de Mateus

Obiectiv turistic din Vila Real

Aceasta capodopera eleganta in stil baroc prezinta mobila si ornamente care personifica gusturile unei prospere familii ale acelei perioade. Comorile includ superbele tavane si usi din lemn de castan sculptate manual, portelan cantonez din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, portrete de familie, mobila japoneza, franceza, engleza si spaniola. Toaleta pentru femei contine o frumoasa masa indo-portugheza din carapace de broasca-testoasa si sidef.

Un muzeu mic expune vesminte bogate, relic-vare, sculpturi religioase si documente. Biblioteca contine carti din secolul al XVI-lea pana in prezent Gravuri in arama de Fragonard pentru „Lusiadele" lui Luis Vaz de Camoes (1524-1580), Shakespeare-ul portughez, dovedeste sprijinul pe care familia Mateus l-a acordat artelor, avand in vedere faptul ca aceasta prima editie ilustrata dateaza din 1817.

Ascunsa vederii de pe drum de un paravan de vegetatie, casa este recunoscuta in toata lumea datorita etichetei celui mai bine vandut produs al Portugaliei secolului al XX-lea: rose-ul Mateus. Frumosul conac din anii 1740 se mandreste cu ornamentatii in stil baroc de cea mai buna calitate, gratie maretului arhitect italian Niccolo Nasoni. Inconjoara acest minunat parc decorat cu garduri vii, ingrijite, din cimisir, cedrii seculari semeti, bazine supraetajate si alei normale cu straturi de flori si vei avea o destinatie care merita osteneala. Tururile cu ghid te poarta prin salile principale de receptie; unele camere nu pot fi vizitate deoarece al VII-lea conte de Vila Real inca traieste aici. Fundatia Casa de Mateus, infiintata in 1970 pentru a promova artele, a transformat un hambar in sala de concerte.

Preturi bilete: Casa - 7,50 euro, iar pentru vizitarea gradinilor - 4 euro.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Vila Real:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Casa de Mateus:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne