Paco Ducal Vila Vicosa din Vila Vicosa, obiectiv turistic Vila Vicosa - TravelEuropa.ro

Paco Ducal Vila Vicosa

Obiectiv turistic Vila Vicosa

Dintre cele doua orase, Vila Vicosa castiga cu usurinta in mizele pentru statut gratie trecutului sau aristocratic. Cel de-al patrulea duce de Braganca a comandat Paco Ducal (Palatul Ducelui) in 1501; constructia a durat mai mult de un secol, cu adaugiri ulterioare efectuate odata ce bragancasii au urcat pe tronul portughez in 1640. Rezultatul este o mega-fatada lunga de 110 metri, cu toate ca este surprinzator de subtire.

Cele 78 de camere au vazut odata un suvoi de vizitatori nobili, unii venind sa se bucure de tapada (terenul de vanatoare) din cealalta parte a drumului, in timp ce altii au urmarit luptele cu tauri dintr-o piata mare (Terreiro do Paco) din fata.

Penultimul rege care a trait aici, Dom Carlos, a lasat o amprenta de nesters prin duzinele de picturi terminate in stil postimpresionist. In mod tragic, Dom Carlos a plecat din palatul sau intr-o dimineata de februarie din 1908 pentru a nu se mai intoarce niciodata; el si fiul sau, printul mostenitor, au fost asasinati mai tarziu in acea dupa-amiazain Lisabona. Camerele sale au ramas relativ neschimbate de cand a trait el aici.

Turul obligatoriu cu ghid de o ora al palatului este, pentru moment, doar in limba portugheza, asa ca singurul mod in care poti sa pricepi complexitatea casei de Braganca este sa consulti un catalog in limba engleza, care detaliaza elementele principale prezentate in timpul turului.

Palatul contine inca o multitudine de obiecte de arta decorativa, de la tapiseriile de la BruxeIIes si Gobelins la candelabrele venetiene, tavanele cu fresce din secolul al XVII-lea, majolica italiana si carpetele Arraiolos si persane.

Sala dos Duques (Camera Ducilor) cinsteste ducii de Braganca: 18 portrete ale lor au fost pictate pe tavan de catre artistul italian Giovanni Domenico Dupra.

Una dintre cele mai emotionante si mai expresive sectiuni este ultima adaugire adusa palatului, aripa noua, cu apartamente din 1762. La o scara mult mai intima, aceste camere ofera o buna idee despre preocuparile personale ale monarhilor, fie garderoba sau uniformele lui Dom Carlos, fie propriile desene ale reginei Amelia despre botanica si arhitectura. Bucatariile reprezinta ultimul loc al turului.

Ele stralucesc datorita unui set de tigai de cupru, care au fost balansate candva de nu mai putin de 26 de bucatari-sefi si ajutori de bucatari-sefi, in timp ce mai multi servitori de bucatarie munceau ca sclavi in camara. Tururile aditionale, din nou doar in limba portugheza, acopera muzeul carutei, impresionantul depozit de armament si colectia de portelanuri.

Vei iesi de pe teritoriul palatului via Porta do No, o poarta din sist bituminos si marmura interesant sculptata care incorporeaza mai multe noduri, simbolul casei de Braganca, in modelul ei.

Bilete de avion spre Vila Vicosa:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Paco Ducal Vila Vicosa:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Vila Vicosa:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne